Виноград має відмінні смакові, харчові і лікувальні властивості. Тому не дивно, що в Стародавній Греції вино носило назву сонячного нектару. Більш того, виноградне вино містить у собі не тільки корисні вітаміни, наявні в ягодах, але і абсолютно нові елементи, що утворюються в результаті бродіння і володіють чималою корисністю для організму людини. Лікувальні властивості вина дозволяють використовувати його для лікування багатьох хвороб. Наприклад, цей алкогольний напій рекомендується пити людям, які хворіють на анемію або мають нестабільний кров'яний тиск. До того ж вино здатне поліпшити апетит. Його корисно пити працівникам атомних електростанцій, так як вони щодня будуть вживати хоча б сто грам вина, то з організму виведуться всі радіонукліди.

Однак магазинне вино частенько роблять з неякісних матеріалів, а купувати справжнє французьке вино може не кожен. На щастя, зараз цей виноградний напій може виготовити будь-хто прямо у себе вдома. Більш докладно про це можна прочитати на спеціалізованих інтернет-порталах.